Головна »

19 березня 2015 року відділом освіти Макарівської райдержадміністрації спільно з районним відділом МНС України в Київській області на базі Макарівського НВК «загальноосвітня школа І ступеня – районна гімназія» у рамках Тижня безпеки дитини проведено навчальні тренування із керівниками загальноосвітніх навчальних закладів району.

У ході заняття представники райвідділу МНС надали керівникам закладів освіти теоретичні відомості про алгоритм дій у разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації та відпрацювали з учасниками навчально-виховного процесу їх практичні дії. ... Читати далі »

Переглядів: 452 | Додав: Admin | Дата: 21.03.2015 | Коментарі (0)

19 березня 2015 року вчителями математики Макарівського НВК «ЗОШ І ступеня – районна гімназія»  Ковалінською О. А., Харчишиною Л. І., Плаксою  Г. А. та вчителем початкових класів Терещенко О. Ф.  було проведено математичний конкурс   «Кенгуру -  2015», який проводиться по всій Україні за сприяння Міністерства освіти і науки  України разом із Міжнародною асоціацією «Кенгуру без кордонів».

 В конкурсі взяли участь 84 учні  2 – 10 класів, що становить 20 % учнів школи. Кожен п'ятий  учень школи сів у цей день за парту, щоб спробувати свої сили з математики.

 Головна мета конкурсу – показати кожному учневі, що процес пошуку розв’язання математичної задачі може бути живим, захоплюючим і навіть веселим. Метою даного конкурсу є і популяризація математичних ідей та підтримка талановитих школярів, розвиток їх інтелектуальних здібностей, активізація творчої діяльності вчителів, вироблення методичних рекомендацій щодо вдосконалення навчальних програм та підручників шляхом аналізу статистичних даних результатів конкурсу. ... Читати далі »

Переглядів: 945 | Додав: Admin | Дата: 21.03.2015 | Коментарі (0)

Невмираючий дух поета, як і раніше,
витає над рідною Україною, 
невмовкаюче роздається його віще слово
і сіє на народній ниві живе насіння оновлення…

    13 лютого 2015 року у Макарівському центрі творчості ім. Д. Туптала відбувся районний конкурс читців – декламаторів «Воїнам Світла»,  присвячений захисникам Вітчизни та 201 річниці від дня народження Т.Г. Шевченка.

  Майстерність читців оцінювали Ігор Годенков, керівник Макарівської літстудії «Сузір»я», голова Київської обласної організації К ... Читати далі »

Переглядів: 522 | Додав: Admin | Дата: 21.03.2015 | Коментарі (0)

Переглядів: 464 | Додав: Admin | Дата: 13.03.2015 | Коментарі (0)

10 березня  2015 року на базі Макарівського НВК "ЗОШ І ступеня – районна гімназія" відбувся семінар вчителів математики  "ЗНО з математики: структура тесту, особливості підготовки учасників до тестування  ". Також на семінарі було заслухано творчі звіти вчителів, які атестуються у 2014/2015 н.р.

Ковалінська О.А.,   вчитель математики Макарівського НВК «ЗОШ І ступеня – районна гімназія» знайомить з особливостями ЗНО з математики  у 2014/2015 н.р. ... Читати далі »

Переглядів: 512 | Додав: Admin | Дата: 13.03.2015 | Коментарі (0)

8 Березня –  перше свято весни.

Весна  - це початок життя, так як і жінка дала життя кожному з нас. У цей день жінки отримують безліч квітів та поздоровлень.

У Макарівському НВК «ЗОШ І ступеня – районна гімназія» свято 8 Березня пройшло в п’ятницю, 6 березня. До концертної програми входили виступи учнів, презентація ради гімназистів проекту «День жінки та день чоловіка», де вони в гумористичній формі показали буденне життя жінок та чоловіків та порівняли його, а також конкурсна програма. Вперше до конкурсної програми були залучені вчителі.

Свято пройшло вдало, усі учасники були задоволені. Користуючись нагодою, вітаємо весь педагогічний колектив Макарівської гімназії зі святом, бажаємо невичерпного натхнення, постійної жаги до життя та до самовдосконалення, а також простого жіночого щастя. Зі святом Вас, наші любі! ... Читати далі »

Переглядів: 689 | Додав: Admin | Дата: 10.03.2015 | Коментарі (0)

 

Ти нам залишив прагнення високі,

Шляхи священні, по яких іти

Твого сумління й мужності уроки

 Ми бережем і будем берегти.

                      Микола Палієнко

   

    5 березня 2015 року в бібліотеці Макарівського НВК «ЗОШ І ступеня - районна гімназія» відбувся  щорічний конкурс читців поезії Тараса Григоровича Шевченка « На струнах Кобзаревої душі». Захід проходив в рамках святкування  річниці від дня народження поета.  Актуальність заходу зумовлюється тим, що нині, як ніколи,перед бібліотекою стоїть питання патріотичного виховання підростаючого покоління, виховання у молоді любові до рідної землі, бажання знати більше про історію нашої держави, її видатних постатей, національних героїв. Метою проведення конкурсу читання поезії є вшанування пам’яті  українського поета, прозаїка, драматурга, художника , пророка Т.Г.Шевченка. Популяризації високохудожнього таланту поета, творчість якого стала вершиною досягнень української літератури XIX ст., привернення уваги до творчого доробку Кобзаря, активізації роботи  шкільної бібліотеки з популяризації його  творчості, Як сказав грузинський поет А.Р.Церетелі : «Любіть свою Батьківщину і рідну мову так, як любив покійний Тарас Шевченко. Для його пам’яті це буде найкращою нагородою і нерукотворним пам’ятником». ... Читати далі »

Переглядів: 532 | Додав: Admin | Дата: 07.03.2015 | Коментарі (0)

Сьогодні наша люба Батьківщина переживає тяжкі часи. Іноді навіть не можна знайти причину для посмішки. Це відчуває кожен із нас, особливо діти. Для зменшення напруженої атмосфери в гімназії 4 березня 2015 року психолог Макарівського НВК «ЗОШ І ступеня – районна гімназія» - Анастасія Володимирівна Наконечна  провела психологічний тренінг під назвою: «Як не крути, життя – прекрасна річ!»

Учні дискутували, висловлювали свої думки, відповідали на риторичне , але таке важливе запитання: «Що таке життя?». Гімназисти активно взяли участь у обговоренні. Кінцевим результатом заняття було створення так званої «квітки життя», яку згодом зможуть побачити всі учні гімназії. ... Читати далі »

Переглядів: 504 | Додав: Admin | Дата: 04.03.2015 | Коментарі (0)


   03 березня 2015 року у Макарівському НВК "ЗОШ І ст. - районна гімназія" пройшла Всеукраїнська українознавча гра "Соняшник", в якій учні гімназії беруть участь уже не перший рік. Координатором гри є Глущенко Н.В., вчитель української мови та літератури.

   Соняшник - це гарна квітка, яка повертає свою чудову голівку за сонечком. Так і організатори конкурсу "Соняшник" звернулися до дітей, дали їм можливість показати свої знання, свою кмітливість і обізнаність на Всеукраїнському рівні.

   Зміст гри складають завдання з української мови, літератури та українознавства, що орієнтовані не тільки на механічне заучування правил і сюжетів, а й на логічне мислення, загальну культуру, ерудицію.

   Українознавча гра "Соняшник" розроблена для активного долучення українського загалу до кращих здобутків національної культури у її мовному та літературному просторі, формування навичок аналізу мовного та літературного матеріалу, а також для допомоги учням старших класів в опрацюванні методик роботи із тестовими формами контролю. ... Читати далі »

Переглядів: 782 | Додав: Admin | Дата: 04.03.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 63 64 65 66 67 ... 72 73 »

Макарів © 2024

Макарівський НВК "ЗОШ І ст. - районна гімназія"

08000, Київська область, Макарівський район, смт. Макарів, вул. Ватутіна, 10; тел. 045 (78) 5-26-68; @-mail:makgymnasia@i.ua

  Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license


     
Створити безкоштовний сайт на uCoz