Головна »

      Шановні батьки! Ваші малюки, напевне, вже чули новини про коронавірус та навіть встигли злякатися. Не дивно, адже дитяче сприйняття світу відрізняється від суджень дорослої людини. Поширення незрозумілої інформації про смертельний вірус може викликати в дитини почуття небезпеки та спантеличення, пише Huffpost.

Видання пропонує добірку порад, які допоможуть спокійно поговорити з дитиною про коронавірус.

1. Тримайте під контролем власні емоції.

Перш ніж говорити з дитиною про небезпечне захворювання, переконайтеся, що контролюєте власну тривогу та страх. Адже діти часто віддзеркалюють емоції батьків. "Маленькі діти беруть приклад зі своїх батьків, стосовно того як реагувати на незрозумілій їм ситуації. Діти одразу зрозуміють спокійні ви чи стурбовані, й будуть поводитися аналогічно", – пояснює Марк Рейнек, директор та старший психолог Інституту дитячого розуму. Якщо дитина відчує стурбованість батьків, то гіперболізує небезпеку в своїй уяві.

2. Станьте ініціатором розмови. ... Читати далі »

Переглядів: 216 | Додав: Admin | Дата: 31.03.2020 | Коментарі (0)

      Тривога - це послідовність емоційних, фізіологічних та поведінкових реакцій, які актуалізуються в результаті впливу на людину стресових факторів. В ролі цих факторів можуть виступати як зовнішні подразники (люди, ситуації), так і внутрішні чинники (актуальний стан, минулий життєвий досвід, очікування негативних переживань в майбутньому і т.д.).
    Тривога може раптово виникати у дітей будь-якого віку.
    Тривога проявляється у дітей по-різному, проте існують типові симптоми: у дитини знижується активність, потіють долоні, з'являється слабкість в ногах, починає боліти голова або живіт. Дитина може почати плакати, гризти нігті або тремтіти, може стати надто неконтрольованою у поведінці. Не залежно від того, що викликало у дитини таке занепокоєння, існують способи допомогти подолати тривогу і запобігти її виникненню в майбутньому. ... Читати далі »

Переглядів: 175 | Додав: Admin | Дата: 31.03.2020 | Коментарі (0)

      Найкращі батьки, до вашої уваги, пропонуватиму заняття з вашими дітьми, які допоможуть розслабитися вам після індивідуальних занять з опрацювання навчального матеріалу.
     Сьогодні моєю рекомендацією буде: зробити для своїх діток «Цікаву коробочку» або баночку чи мішечок (що цікаве знайдете вдома).
Ця коробочка стане у пригоді, коли всі інші іграшки набридли та обмежить час проведений за комп`ютерними іграми. Загалом, вона допоможе розважити дитину або групу дітей в будь-яких ситуаціях і за будь-яких обставин. ... Читати далі »

Переглядів: 217 | Додав: Admin | Дата: 31.03.2020 | Коментарі (0)


Макарів © 2024

Макарівський НВК "ЗОШ І ст. - районна гімназія"

08000, Київська область, Макарівський район, смт. Макарів, вул. Ватутіна, 10; тел. 045 (78) 5-26-68; @-mail:makgymnasia@i.ua

  Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license


     
Створити безкоштовний сайт на uCoz