Головна »

      З давніх-давен наша Україна славиться величними традиційними святами й обрядами. Кожен, хто не черствіє душею, хто сповнений любові доброти до української спадщини повертається до традицій свого народу.
   Одним із свят, яке завжди відзначали ще наші батьки, було зимове свято,особливо важливе для молоді – день Андрія, 13 грудня. Від нього віє чарівною староукраїнською стихією. З давніх-давен у ніч на Андрія дівчата ворожать.
Свято Андрія  – одне з проявів української національності і самобутності. Традиції та забави цього свята відтворили  учні 5-Б класу спільно зі своїм класним керівником. Дівчата спробували ворожити: по черзі ставили чоботи до порогу,  витягали з-під миски різні речі, щоб дізнатися про своє майбутнє,  а хлопці кусали Калиту. Серед забав: загадували загадки, називали народні прикмети, жарти,  водили хоровод та частували гостей варениками.
Це було дійсно цікаве свято для учнів, адже більшість навіть не розуміли значення  Дня Андрія.  Учні отримали «море»  позитивних емоцій та вражень.

   ... Читати далі »

Категорія: Національно-патріотичне виховання | Переглядів: 235 | Додав: Admin | Дата: 17.12.2019 | Коментарі (0)


Макарів © 2024

Макарівський НВК "ЗОШ І ст. - районна гімназія"

08000, Київська область, Макарівський район, смт. Макарів, вул. Ватутіна, 10; тел. 045 (78) 5-26-68; @-mail:makgymnasia@i.ua

  Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license


     
Створити безкоштовний сайт на uCoz