Головна »

     Вітаємо призерів

     районного етапу обласного-фестивалю-конкурсу дитячих хореографічних колективів

     “Терпсихора запрошує…”

 

II місце - Макарівський НВК “ЗОШ 1 ступеня - районна гімназія” за танець “Banj-Banj”. Керівник Дідик Тетяна Валентинівна.

III місце - Макарівський НВК “ЗОШ 1 ступеня - районна гімназія” за танець “VILLYVFN”. Керівник Дідик Тетяна Валентинівна.

... Читати далі »

Переглядів: 588 | Додав: Admin | Дата: 15.11.2017 | Коментарі (0)

     Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почуття.
     9 листопада в актовій залі гімназії відбулося свято День української писемності та мови, яке підготували учні 4-А класу (класний керівник Левченко Галина Іванівна). Діти читали вірші, співали пісні про мову, які закликали оберігати, плекати та любити її, адже мова, як і Україна, - у нашому серці, і починається вона з кожного з нас. ... Читати далі »

Переглядів: 508 | Додав: Admin | Дата: 15.11.2017 | Коментарі (0)

Українська мова – наш скарб, без якого не може
існувати ні народ, ні Україна, ні держава.



     Шостого листопада в Макарівському НВК «ЗОШ І ступеня – районна гімназія» відбулася святкова лінійка, присвячена Дню української писемності та мови. Із уст учениць 8-Б класу діти дізналися, що 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця - батька української історії та словесності -  відзначається свято – День української писемності та мови,  яке було встановлено 6 лиспопада 1997 року. Також у цей день, 9 листопада, було започатковано Міжнародний конкурс знавців української мови ім. Петра Яцика. Дівчатка: Тимошенко Ганна, Лук’яненко Людмила, Гуня Олеся, Брамирська Валерія, Онопрієнко Влада -  розповіли цікавий матеріал про Петра Дмитровича Яцика – канадського підприємця українського походження. Як патріот, він уперше виступив з пропозицією проведення в Україні мовного конкурсу серед молоді.
Перший Міжнародний конкурс знавців української мови було проведено у 2000 році.
     Ось і учні гімназії 9 лиспопада із задоволенням взяли участь у І (шкільному) етапі Міжнародного конкурсу з української мови. Адже  наші діти є активними учасниками цього конкурсу.
... Читати далі »

Переглядів: 499 | Додав: Admin | Дата: 15.11.2017 | Коментарі (0)

      14 листопада 2017 року на базі Макарівського НВК «Загальноосвітня школа І ступеня – районна гімназія» відбувся круглий стіл працівників психологічної служби з теми «Соціально-педагогічне і психологічне забезпечення превентивних заходів щодо різних форм узалежнень, соціально небезпечних ігор, фізичного насилля, суїцидальної й агресивної поведінки». ... Читати далі »

Переглядів: 430 | Додав: Admin | Дата: 15.11.2017 | Коментарі (0)


Макарів © 2024

Макарівський НВК "ЗОШ І ст. - районна гімназія"

08000, Київська область, Макарівський район, смт. Макарів, вул. Ватутіна, 10; тел. 045 (78) 5-26-68; @-mail:makgymnasia@i.ua

  Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license


     
Створити безкоштовний сайт на uCoz