Головна »

З вечора тривожного аж до ранку

Вишивала дівчина вишиванку.

Вишивала дівчина, вишивала,

Чорну та червону нитку клала.

Ой, та чорна ниточка – то страждання,

А червона ниточка – то кохання.

Тому чорна ниточка часто рвалась,

А червона ниточка легко слалась.

 

 

День вишиванки — всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу.

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

19 травня  в гімназії відбувся День вишиванки. Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки. Всі учні та педагоги гімназії долучилися до патріотичного флешмобу, який  підготували і провели  директор гімназії Ащенко Надія Василівна, заступник директора з виховної роботи Савченко Наталія Василівна, педагог-організатор Дідик Тетяна Валентинівна та учні 9-Б класу.  ... Читати далі »

Переглядів: 954 | Додав: Admin | Дата: 20.05.2016 | Коментарі (0)


Макарів © 2024

Макарівський НВК "ЗОШ І ст. - районна гімназія"

08000, Київська область, Макарівський район, смт. Макарів, вул. Ватутіна, 10; тел. 045 (78) 5-26-68; @-mail:makgymnasia@i.ua

  Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license


     
Створити безкоштовний сайт на uCoz