Головна »

     26 квітня 2016 року - 30 років з дня найстрашнішої за наслідками катастрофи минулого тисячоліття. Чотири букви - ЧАЕС - стали символом трагедії, яка доторкнулася до мільйонів людей, накрила їх крилом безжалісної радіації, перетворюючи свої жертви в  безпомічних людей.
     Чорнобиль... Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум'янітиме чорним вогнищем скорботи.
     Чорнобиль... мертва зона... Сьогодні ці слова гірким болем відлунюються в наших серцях. Заростають деревами, кущами, травою опромінені села. Вони порожні, мертві. Поступово, тихо руйнуються хати.
     Чорнобиль... Тепер це слово знає весь світ. Чорнобиль - мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестримний біль.
Саме такою розповіддю розпочалася виховна година у 7- Б класі ”Чорнобильська трагедія: 30 років потому”.
... Читати далі »

Переглядів: 556 | Додав: Admin | Дата: 01.05.2016 | Коментарі (0)

     У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року сталася одна з найстрашніших трагедій в історії людства, загалом і України зокрема, — вибух на Чорнобильській атомній станції, після якого її четвертий енергоблок перетворився на суцільну руїну. Жахлива аварія призвела до радіоактивного опромінення величезної кількості людей, до забруднення води й навколишнього середовища. На території України утворилася так звана 30-кілометрова «зона відчуження», з якої терміново було переселено людей для врятування їхнього життя.

      Наслідки вибуху четвертого реактора Чорнобильської атомної електростанції сколихнули весь світ. У результаті аварії стався величезний викид радіоактивних ізотопів з активної зони реактора, які радіоактивною хмарою перенеслися на великі відстані. Йод-131, цезій-134 і 137, стронцій-90, плутоній-239, плутоній-240 – весь цей радіоактивний дощ розлетівся і висіявся на територіях України, Білорусії, Росії. Радіоактивного забруднення зазнало майже 50 відсотків території України. У життя мільйонів людей увійшли слова: радіація, зона, ліквідатор, відселення. На квітучій українській землі з’явилися пусті міста і села, мертвий ліс, в який не можна входити, сади з яблуками, насиченими радіоактивною отрутою, вода, яку не можна пити, і навіть повітря, яким дихаємо, стало ворогом. ... Читати далі »

Переглядів: 751 | Додав: Admin | Дата: 01.05.2016 | Коментарі (0)


Макарів © 2024

Макарівський НВК "ЗОШ І ст. - районна гімназія"

08000, Київська область, Макарівський район, смт. Макарів, вул. Ватутіна, 10; тел. 045 (78) 5-26-68; @-mail:makgymnasia@i.ua

  Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license


     
Створити безкоштовний сайт на uCoz