Головна »

     9 листопада Україна відзначає День української писемності та мови. За православним календарем - це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

     Всеукраїнський радіодиктант національної єдності – це унікальний захід, який організовує Українське радіо до  цього визначного дня.

      Національна радіокомпанія України започаткувала акцію ще 2000 року. Відтоді щороку слухачі можуть узяти участь у написанні та з’ясувати, наскільки добре знають мову.

      Цьогоріч 9-го листопада охочі писали радіодиктант 15 раз… ... Читати далі »

Переглядів: 686 | Додав: Admin | Дата: 23.11.2015 | Коментарі (0)

Скарбниця тут земних талантів й знань

І загадок земних розгадки і гіпотези

І людства вічна тема сподівань

Бібліотеко, храме мій, високосте.

 

В рамках  Всеукраїнського дня бібліотек , з 28 вересня по 02 жовтня  стартував «Тиждень шкільної бібліотеки», який проходив під гаслом "Виховуємо громадянина – патріота України". В  бібліотеці  Макарівського НВК «ЗОШ І ступеня – районна гімназія»  весело та цікаво провели свою першу зустріч з бібліотекою учні 1-х класів . Ознайомилися першачки з дитячими книгами  серії  «Веселка». Продовжуючи  працювати над проектом «Стежками рідної землі»

і віднаходити творчість все нових талантів Макарівщини  у поетичному напрямку, 29 вересня проходила презентація літературного  альманаху «Зерна» . В цю збірку  увійшли твори, написані Макарівськими поетами – студійцями літературного об’єднання «Сузір’я » , учнями шкіл Макарівського району, дорослими поетами Макарівщини, членами Всеукраїнської творчості спілки «Конгрес Літераторів України», друзями й гостями студії з Київщини та інших регіонів України.  На презентацію були запрошені: голова  Київської обласної спілки « Конгресу Літераторів України»,упорядник та головний  редактора збірки «Зерна» Ігор Леонідович Годенков ... Читати далі »

Переглядів: 749 | Додав: Admin | Дата: 22.10.2015 | Коментарі (0)

   У свято Покрови, 14 жовтня, українці вперше святкують День захисника України. Святковим цей день зробив своїм указом Президент Петро Порошенко, попередньо скасувавши "День захисника Вітчизни".

   12 жовтня у Макарівській районній гімназії відбувся захід, присвячений Дню захисника України. На свято завітали воїни АТО; працівники Макарівського військомату; директор Ніжиловецького НВО, депутат Макарівської районної ради –Валентина Петрівна Шевченко; отець Павло Добрянський – каплан батальйону ОУН. Також були присутні вчителі, учні, батьки гімназії.

    Щиро й сердечно привітала усіх присутніх із Днем захисника України директор гімназії – Надія Василівна Ащенко. Вона підкреслила, що це свято увібрало в себе багаті і славні козацькі традиції. Воно уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі упродовж усієї багатовікової української історії. І в це світле свято побажала кожному родинного щастя, сімейного затишку, козацького здоров’я, невичерпної енергії і миру, плідної праці на благо народу, задля слави нашої рідної України! ... Читати далі »

Переглядів: 622 | Додав: Admin | Дата: 14.10.2015 | Коментарі (0)

   Зараз День вчителя можна назвати одним із найулюбленіших професійних свят в Україні. У першу неділю жовтня і напередодні цього дня учні шкіл, технікумів, училищ, вузів вітають своїх вчителів і викладачів. Таке свято відбулося і в нашій гімназії.

   На учнівській Раді школи було вирішено провести день самоврядування і допомогти вчителям у цей день провести уроки. Учні нашої гімназії добре підготувалися, тому уроки пройшли в дружній і теплій атмосфері. А вчителі зазначили, що такі дні самоврядування сприяють порозумінню між учнями і вчителями.

... Читати далі »

Переглядів: 641 | Додав: Admin | Дата: 14.10.2015 | Коментарі (0)

Там, де Ятрань круто в'ється,

Від пожару в'ється дим,

Партизан з чужинцем б'ється,

З чорним ворогом лихим.

                         Андрій Малишко.

 

 

День партизанської слави – 22 вересня – збігається з початком героїчної підпільно-партизанської боротьби з нацистськими загарбниками.

Цей день є державним визнанням неоціненного внеску народних месників у велику Перемогу над нацистськими загарбниками, відновлення історичної справедливості щодо визнання масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали... ... Читати далі »

Переглядів: 593 | Додав: Admin | Дата: 02.10.2015 | Коментарі (0)

Хай літають завжди журавлі,

Колоски видзвонюють налиті,

Ми за те, щоб мир був на землі

Для всіх дітей на цілім світі.

 

 

 

Ми за мир на планеті

  Це свято відзначають у всьому світі за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства і вогню.  День миру в Україні встановлений Указом Президента в 2002 році і відзначається щорічно 21 вересня - в Міжнародний день миру. Таким чином, Україна підтримує рішення Генеральної Асамблеї ООН і підтверджує відданість країни ідеалам миру. Привернути увагу до проблеми миру на землі - ось основна мета цього свята.  І тому в цей день педагогічний та учнівський колективи Макарівського НВК «ЗОШ І ступеня – районна гімназія»  беруть щорічно участь у святкуванні цього дня Миру. 21 вересня в стінах гімназії відбулася урочиста лінійка. ... Читати далі »

Переглядів: 926 | Додав: Admin | Дата: 01.10.2015 | Коментарі (0)

   15 вересня в Макарівській гімназії відбулася зустріч учнів з воїнами АТО,під час  якої було проведено акцію «Від серця до серця». Діти змайстрували маленькі сердечка-листівочки, на яких написали побажання нашим захисникам. Ці символічні подарунки були передані воїнам на передову. На кошти небайдужих громадян Макарівщини було відремонтовано вантажний автомобіль для потреб військових. Для підтримки бойового духу наших макарівчан на передовій автомобілю дали назву «Макар», а дітям надали можливість залишити  на бортах машини свої жовто-блакитні відбитки долоньок. Нехай тепло дитячих сердець зігріває у важку хвилину серця наших захисників. ... Читати далі »

Переглядів: 693 | Додав: Admin | Дата: 01.10.2015 | Коментарі (0)

      У 7 – Б класі Макарівського НВК «ЗОШ І ст. – районна гімназія» навчальний рік розпочався першим уроком, тема  якого «Минація єдина»Зважаючи про сьогоднішні події на Україні, зміст даного твердження є необхідним для кожного свідомого громадянина нашої держави.  В усіх класних колективах говорили про ті цінності, які роблять нас сильнішими, зміцнюють і об’єднують нашу державу.

      Так і у 7-Б класі урок  проходив з метою формування в учнів активної громадянської позиції щодо єдиної, цілісної Української держави та захисту її кордонів, усвідомлення особистої відповідальності за долю держави, українського народу та процеси становлення України як єдиної політичної нації. ... Читати далі »

Переглядів: 567 | Додав: Admin | Дата: 08.09.2015 | Коментарі (0)

      Цього року свято Першого дзвоника було справді особливим.  Здавалося, все,  як завжди: святкові першокласники з хвилюванням повторюють свої перші  вірші про школу, одинадцятикласники ловлять себе на думці, що це востаннє повідомить їм шкільний дзвінок про початок навчального року.
Святкові та веселі школярі діляться враженнями про уже минулі літні канікули…  Ніби усе звично,  але щось бентежить душу, викликає  піднесення, почуття гордості за наш народ, гордості за те, що більшість пишаються тим, що вони українці …
Особливо хвилювалися першокласники та їхні батьки.  І це зрозуміло, адже вони вперше йдуть у школу.
... Читати далі »

Переглядів: 756 | Додав: Admin | Дата: 08.09.2015 | Коментарі (0)

23 серпня 2015 року, в День Державного Прапора України, в Києві, біля адміністративної будівлі на площі Лесі Українки, 1 відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України та вручення паспортів талановитим учням шкіл Київської області.

  У заході взяли участь перший заступник голови Київської ОДА Лев Парцхаладзе, заступник голови КОДА Дмитро Христюк, заступник голови Київської облради Юрій Ноєвий, виконуюча обов'язки директора департаменту освіти і науки Віра Рогова, депутати, представники громадськості, воїни АТО.

Символічно, ... Читати далі »

Переглядів: 643 | Додав: Admin | Дата: 25.08.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 60 61 62 63 64 ... 72 73 »

Макарів © 2024

Макарівський НВК "ЗОШ І ст. - районна гімназія"

08000, Київська область, Макарівський район, смт. Макарів, вул. Ватутіна, 10; тел. 045 (78) 5-26-68; @-mail:makgymnasia@i.ua

  Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license


     
Створити безкоштовний сайт на uCoz