Головна »

      Усе своє життя, з самого дитинства, людина пізнає, що таке добре і що таке погано. Кожне життя нам здається якоюсь дивовижною квіткою, яка вранці вмивається росою, зустрічаючи новий день, ніжно простягає руки-пелюстки до сонця, щоб захистило її від усього злого і недоброго, а ввечері тихо і сумовито складає свою голівку до матері – землі,сподіваючись наступного дня побачити цей світ кращим і добрішим. Тому учні 3-А класу разом з класним керівником Тучемською Світланою Леонідівною  вирішили ще раз нагадати присутнім про значення слова "доброта".

      12 травня всі зібралися в актовій залі, щоб сказати і почути добрі гарні слова, які зігріють душу. І кожна дитина принесла із собою неоціненний     скарб —  любов до поетичного слова, музики, до українського влучного жарту. А ще —  доброзичливість у серці, бажання творити. В ході свята учні в поетичній формі висловили своє бачення доброти, також співали пісні про добро, дружбу, Україну. Королева  Доброти, яка завітала на свято, залучила до спілкування й інших учнів, загадуючи загадки, задаючи завдання, наприклад скласти прислів'я про добро з "розсипаних слів", доповнити вірш потрібними слова вічливості.

      Діти зрозуміли, що роблячи добро, не треба чекати похвали, адже добрі наміри – безкорисливі. ... Читати далі »

Переглядів: 629 | Додав: Admin | Дата: 17.05.2016 | Коментарі (0)

     13 травня колектив Макарівського НВК "ЗОШ І ступеня - районна гімназія» долучився до акції "Передай вишиванку на схід" для дітей Донеччини та Луганщини. Також було зібрано та приготовлено їжу силами учнів, батьків, працівників гімназії та вчителів для центрального госпиталю та для воїнів АТО. Серед смаколиків голубці, вареники, котлети, смачні пиріжки, домашня консервація, печиво, цукерки і т.д, які передано пораненим та воїнам АТО. Смаколики повезли в шпиталь учні гімназії разом із волонтером Оксаною Миколаївною Герасименко. ... Читати далі »

Переглядів: 455 | Додав: Admin | Дата: 17.05.2016 | Коментарі (0)

      Макарівський район сьогодні приєднався до акції‪ «‎BIKECHARITYCHALLENGE», прийнявши велоестафету від Сквирського району.   Мета акції -  зібрати благодійні кошти на допомогу в реабілітації хворим дітям.   До велопробігу долучилися також   учні 8- 10  класів нашої гімназії разом з вчителями фізичної культури Левченком В. А. та Косарєвим В. О.

... Читати далі »

Переглядів: 702 | Додав: Admin | Дата: 12.05.2016 | Коментарі (0)

      9-го травня, учні та вчителі  гімназії стали учасниками урочистого мітингу, присвяченого 71-ій річниці Великої Перемоги. Захід відбувся під гаслом «1939-1945. Пам'ятаємо. Перемагаємо».  Учасники мітингу прикрасили свій одяг знаком «Мак пам'яті». 

... Читати далі »

Переглядів: 587 | Додав: Admin | Дата: 12.05.2016 | Коментарі (0)

      Шкільна виставка-конкурс «Наша творчість» проводилася з метою виховання національного світогляду учнівської молоді через пізнання народного мистецтва, залучення молодого покоління до джерел і процесу творення українського народного мистецтва, стимулювання розвитку творчого пошуку художнього смаку, пошуку й розвитку й підтримки обдарованої і талановитої учнівської молоді, заохочення її до творчої самореалізації.

    У конкурсі брали участь  учні 5 – 11 класів та  вихованці гуртка «Сучасний дизайн»  (організатор виставки та керівник гуртка вчитель обслуговуючої  праці Тимощук Галина Андріївна).

... Читати далі »

Переглядів: 758 | Додав: Admin | Дата: 10.05.2016 | Коментарі (0)

     26 квітня 2016 року - 30 років з дня найстрашнішої за наслідками катастрофи минулого тисячоліття. Чотири букви - ЧАЕС - стали символом трагедії, яка доторкнулася до мільйонів людей, накрила їх крилом безжалісної радіації, перетворюючи свої жертви в  безпомічних людей.
     Чорнобиль... Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум'янітиме чорним вогнищем скорботи.
     Чорнобиль... мертва зона... Сьогодні ці слова гірким болем відлунюються в наших серцях. Заростають деревами, кущами, травою опромінені села. Вони порожні, мертві. Поступово, тихо руйнуються хати.
     Чорнобиль... Тепер це слово знає весь світ. Чорнобиль - мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестримний біль.
Саме такою розповіддю розпочалася виховна година у 7- Б класі ”Чорнобильська трагедія: 30 років потому”.
... Читати далі »

Переглядів: 561 | Додав: Admin | Дата: 01.05.2016 | Коментарі (0)

     У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року сталася одна з найстрашніших трагедій в історії людства, загалом і України зокрема, — вибух на Чорнобильській атомній станції, після якого її четвертий енергоблок перетворився на суцільну руїну. Жахлива аварія призвела до радіоактивного опромінення величезної кількості людей, до забруднення води й навколишнього середовища. На території України утворилася так звана 30-кілометрова «зона відчуження», з якої терміново було переселено людей для врятування їхнього життя.

      Наслідки вибуху четвертого реактора Чорнобильської атомної електростанції сколихнули весь світ. У результаті аварії стався величезний викид радіоактивних ізотопів з активної зони реактора, які радіоактивною хмарою перенеслися на великі відстані. Йод-131, цезій-134 і 137, стронцій-90, плутоній-239, плутоній-240 – весь цей радіоактивний дощ розлетівся і висіявся на територіях України, Білорусії, Росії. Радіоактивного забруднення зазнало майже 50 відсотків території України. У життя мільйонів людей увійшли слова: радіація, зона, ліквідатор, відселення. На квітучій українській землі з’явилися пусті міста і села, мертвий ліс, в який не можна входити, сади з яблуками, насиченими радіоактивною отрутою, вода, яку не можна пити, і навіть повітря, яким дихаємо, стало ворогом. ... Читати далі »

Переглядів: 753 | Додав: Admin | Дата: 01.05.2016 | Коментарі (0)

     Команда учнів гімназії 20 квітня брала участь у Всеукраїнській дитячо -юнацькій військово–патріотичній грі „Сокіл” („Джура”).

     Метою гри  є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя духовно багатої та фізично розвиненої особистості.

     Учасники залюбки виявляли свої здібності на різних етапах гри: «Впоряд», «ДОБРЕ ДІЛО»,  «Стрільба», «Відун», «Смуга перешкоД», «Рятівник», «Линва».

... Читати далі »

Переглядів: 529 | Додав: Admin | Дата: 30.04.2016 | Коментарі (0)

        З метою популяризації  серед учнів здорового  способу життя, поглиблення знань учнів про шкідливі звички та їх вплив на здоров'я, виховання  культури безпечної життєдіяльності, морально-психологічних якостей взаємодопомоги, підтримки, хоробрості та дружби в гімназії з 18.04.2016 по 22.04.2016  відбувся  тиждень основ здоров’я.

 

        У 6-А класі було проведено заняття з елементами тренінгу «Цінуй життя! Збережи здоров’я!»(вчитель Савченко Наталія Василівна). ... Читати далі »

Переглядів: 744 | Додав: Admin | Дата: 27.04.2016 | Коментарі (0)

   Щорічно, 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі, який став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Саме цього дня в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності.  ... Читати далі »

Переглядів: 526 | Додав: Admin | Дата: 27.04.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 52 53 54 55 56 ... 72 73 »

Макарів © 2024

Макарівський НВК "ЗОШ І ст. - районна гімназія"

08000, Київська область, Макарівський район, смт. Макарів, вул. Ватутіна, 10; тел. 045 (78) 5-26-68; @-mail:makgymnasia@i.ua

  Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license


     
Створити безкоштовний сайт на uCoz