Головна »

     Сьогодні у вирі подій, що відбуваються у світі, людина забуває про проблему СНІДу, сподіваючись, що вона її не торкнеться. Але з кожним роком усе більше і більше людей стає ВІЛ- інфікованими, у тому числі і діти. Сотні тисяч нікому не відомих, а завтра це може бути будь - хто з нас.  СНІД забирає життя незалежно від раси, віри, національності, статі, багатства. СНІД і далі забирає життя молодих, талановитих…  

     1 грудня у Макарівському НВК «ЗОШ І ступеня - районна гімназія» практичний психолог Наконечна А. В. разом із соціальним педагогом Фіялко О.С. провели з учнями 9-11 класів низку заходів, метою яких  було  надати інформаційну підтримку в питаннях здорового способу життя та об’єктивну інформацію про ВІЛ і СНІД. ... Читати далі »

Переглядів: 669 | Додав: Admin | Дата: 03.12.2016 | Коментарі (0)

      25 листопада 2016 року учні 1-11 класів гімназії взяли участь у осінньому етапі Міжнародного природничого інтерактивного учнівського конкурсу „Колосок-2016”.

      Конкурс проводиться з метою наукової популяризації та пропедевтики природничих наук серед учнів, поширення та впровадження національних освітніх технологій за кордоном, аналізу та запровадження сучасних прогресивних освітніх зарубіжних технологій в Україні. ... Читати далі »

Категорія: Конкурси, змагання | Переглядів: 643 | Додав: Admin | Дата: 30.11.2016 | Коментарі (0)

    Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

    Відкриті архівні документи ще і ще раз засвідчують, що авторами геноциду, штучного Голодомору, фізичного знищення народу стали тодішня правляча влада, радянський політичний режим.

    Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодомору. А тому варто робити все, щоб їх нащадки, особливо молодь, знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилося.

     25 листопада учні гімназії вшанували пам'ять померлих під час Голодоморів в Україні 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947 років на лінійці - реквієм «Пам'ять людська не забуде повік». ... Читати далі »

Переглядів: 653 | Додав: Admin | Дата: 28.11.2016 | Коментарі (0)

Жила Вкраїна. Плакала, стогнала

Проте я твердо свідчити берусь:
За всі
віки безхліб'ям не загнала
Нікого в землю Україна-Русь.
Від тих часів, коли з'явилось рало, 
Голодних мук не відало село.
Хай
неврожай - та люди не вмирали:
З двадцятим віком лихо це прийшло.

 

     Про Голод 1932-1933 років у світі знали давно, але правда про ці жахливі роки не доходила до людей навіть сьогодні.
     Минуло вже багато років , як  українському народові хотіли винести вирок смерті. Мільйони невинних людей були винищені Голодомором, який приніс не лише страждання і смерть, але й посіяв страх серед людей.

     У пам'ять про загиблих у   Макарівському НВК «ЗОШ І ступеня - районна гімназія» пройшла лінійка - реквієм «Пам'ять людська не забуде повік», де прозвучали історичні довідки про Голод на українській землі, звучала поезія, присвячена цим подіям.

... Читати далі »

Категорія: Бібліотека гімназія | Переглядів: 602 | Додав: Admin | Дата: 28.11.2016 | Коментарі (0)

     25 листопада 2016 року учні 7-Б класу провели виховний захід «Пам'ять не стерти роками», який був присвячений річниці Голодомору 1932-1933років.

     Цей страшний період історії нашого народу навіки залишиться в серцях усіх українців.

     Гімназисти класу вшанували пам'ять безвинно замучених голодом та політичними репресіями людей хвилиною мовчання і запалили свічку. ... Читати далі »

Переглядів: 566 | Додав: Admin | Дата: 28.11.2016 | Коментарі (0)

      26 листопада Україна вшановує пам'ять жертв Голодоморів. Найстрашнішим був штучний Голод 1932-1933 років.

     "Голодомор не зламав" – під таким гаслом сьогодні, напередодні Дня жертв Голодомору в Україні, пройшла виховна година у 8 – Б класі Макарівського НВК «ЗОШ І ст. – районна гімназія».

     Під час заходу була поставлена мета ознайомити учнів з трагічним минулим нашого народу, навчити дітей бережно ставитися до історії своєї країни, розкривати як білі, так і чорні сторінки, виховувати здатність кожної людини на скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів співвітчизників.

     Голодомор 1932-1933 років в Україні – не історична минувшина, а трагічна сторінка історії, яка не має терміну давності і забуття. Вона була і залишається незагоєною раною генетичної пам’яті українського народу. Понад 7 мільйонів українців заморили штучним голодом для досягнення злочинної політичної мети – ослаблення та винищення волелюбного українського селянства – соціальної основи нації.

     Завдяки проведеному відкритому виховному заходу "Голодомор не зламав"  вдалося донести до сердець гімназистів одну із найтрагічніших сторінок  історії України - Голодомор 1932 – 1933 років. Учні пройнялися тим, що немає нічого страшнішого і протиприроднішого, ніж приречення на голодну смерть мільйонів ні в чому невинних осіб. ... Читати далі »

Переглядів: 770 | Додав: Admin | Дата: 25.11.2016 | Коментарі (0)

      У Макарівському НВК «ЗОШ І ступеня – районна гімназія» 24 листопада 2016 року пройшов конкурс із англійської мови «Гринвіч - 2016». 

      Цей конкурс є найпопулярнішим в Україні серед конкурсів з іноземних мов. Конкурсні завдання були цікавими і доступні дітям з різним рівнем підготовки. Вони містили запитання з багатьох напрямів знань: мови, країнознавства, літератури - та відображали різнобічну інформацію про англомовні країни. ... Читати далі »

Категорія: Конкурси, змагання | Переглядів: 610 | Додав: Admin | Дата: 25.11.2016 | Коментарі (0)

     Вітаємо переможців та призерів ІІ (районного) етапу Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури:

 

     Тимошенко Ганну, 7 – Б клас – ІІ місце   (вчитель Юхименко В. Д.);

     Робенко Катерину, 9 – А клас – ІІІ місце  (вчитель Глущенко Н. В.);

     Кириленко Дарину, 10  клас – І місце    (вчитель Глущенко Н. В.);

     Савран Олександру, 10  клас – ІІ місце    (вчитель Глущенко Н. В.);

 

      Вітаємо наших переможців, бажаємо успіхів у наступних етапах олімпіади Кириленко Дарині та висловлюємо подяку Глущенко Наталії Володимирівні та Юхименко Валентині Дмитрівні за гідну підготовку учениць до олімпіади. ... Читати далі »

Переглядів: 842 | Додав: Admin | Дата: 23.11.2016 | Коментарі (0)

Той, хто палить, повинен знати і пам’ятати,

що він отруює не лише себе, але й інших.

Н.Н. Семашко

 

 

    Міжнародний день відмови від куріння  відзначається 17 листопада. Щорічно про це свято здоров'я згадують у третій четвер листопада. Цю традицію зап ... Читати далі »

Переглядів: 411 | Додав: Admin | Дата: 22.11.2016 | Коментарі (0)

      «З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…» згідно з указом Президента України Петра Порошенка № 872/2014» від 13 листопада 2014 року відзначається День Гідності та Свободи 21 листопада.

      21 листопада — це день, коли ми думаємо про майбутнє і пам’ятаємо тих, хто віддав життя в боротьбі за прийдешнє. 

      Шкільний день розпочався лінійкою-пам’яті, присвяченою Дню Гідності та Свободи, на якій вшанували загиблих хвилиною мовчання.

      Учні 10 класу разом з класним керівником Булахом Андрієм Васильовичем підготували захід «Революція Гідності: як це було…» ... Читати далі »

Переглядів: 546 | Додав: Admin | Дата: 22.11.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 45 46 47 48 49 ... 72 73 »

Макарів © 2024

Макарівський НВК "ЗОШ І ст. - районна гімназія"

08000, Київська область, Макарівський район, смт. Макарів, вул. Ватутіна, 10; тел. 045 (78) 5-26-68; @-mail:makgymnasia@i.ua

  Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license


     
Створити безкоштовний сайт на uCoz