Головна »

     У неділю, 1 грудня, у різних куточках планети відзначають День боротьби зі СНІДом.
     Як зазначається, цю дату було обрано з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик соціальної терпимості та обміну інформацією щодо ВІЛ та СНІД.
Синдром набутого імунодефіциту (СНІД) - сукупна назва уражень, що відбуваються на III—IV клінічних стадіях інфекції, яку спричинює вірус імунодефіциту людини (ВІЛ).
     Вперше СНІД було виявлено у 1980-х роках у США, а через декілька років поширення СНІДу набуло масштабів всесвітньої епідемії. У ВООЗ повідомляють, що від початку епідемії у світі померло понад 32 млн людей від цієї хвороби.
     За інформацією Центру громадського здоров'я МОЗ України кожен сотий українець у віці від 15 до 49 років інфікований ВІЛ. Станом на 1 жовтня 2019 року, під медичним наглядом у закладах охорони здоров’я на контрольованій території України перебуває майже 137 000 ВІЛ-позитивних людей.
... Читати далі »

Переглядів: 288 | Додав: Admin | Дата: 03.12.2019 | Коментарі (0)

     В 11 класі було проведено бесіду «Торгівля людьми як глобальна проблема». Учні зернули увагу  на питання: актуальні дані по торгівлі людьми, поточні загрози, пов'язані з торгівлею людьми, що робити, якщо потрапив у біду, профілактика торгівлі людьми в Україні, виклики сьогодення.
     Щороку 2 грудня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства.
Метою цього Дня є викорінення таких сучасних форм рабства, як торгівля людьми, сексуальна експлуатація, найгірші форми дитячої праці, примусові шлюби, продаж наречених, передання у спадщину вдів і насильницьке вербування дітей для подальшого використання у збройних конфліктах. ... Читати далі »

Переглядів: 275 | Додав: Admin | Дата: 03.12.2019 | Коментарі (0)

      28 листопада 2019 року учні 1-11 класів гімназії взяли участь у осінньому етапі Міжнародного природничого інтерактивного учнівського конкурсу «Колосок-2019».
      Конкурс проводиться з метою наукової популяризації та пропедевтики природничих наук серед учнів, поширення та впровадження національних освітніх технологій за кордоном, аналізу та запровадження сучасних прогресивних освітніх зарубіжних технологій в Україні.

... Читати далі »

Категорія: Конкурси, змагання | Переглядів: 258 | Додав: Admin | Дата: 03.12.2019 | Коментарі (0)


Макарів © 2024

Макарівський НВК "ЗОШ І ст. - районна гімназія"

08000, Київська область, Макарівський район, смт. Макарів, вул. Ватутіна, 10; тел. 045 (78) 5-26-68; @-mail:makgymnasia@i.ua

  Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license


     
Створити безкоштовний сайт на uCoz