Головна »

    Щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року № 69/2015 "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні" відзначається День Героїв Небесної сотні. Адже саме в ці дні два роки тому під час Революції Гідності протистояння між народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку.

    20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя 111 активістів Майдану. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. 21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану.

    Цього дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких у жалобних промовах назвали "Небесною сотнею", а під час прощання із загиблими лунала жалобна пісня, яка стала українським народним реквіємом, "Плине кача...". ... Читати далі »

Категорія: Національно-патріотичне виховання | Переглядів: 552 | Додав: Admin | Дата: 22.02.2016 | Коментарі (0)

     15 лютого 2016 рок увідзначалася 27 річниця з дня виводу радянських військ з Афганістану та вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Участь держави в цьому військовому конфлікті коштувало нам життя більше чотирнадцяти тисяч наших солдатів і офіцерів, здоров'я десятків тисяч військових. Будь-яка війна, як жорно, ламає життя безлічі людей. Це жорстока правда. Війна безжально перекреслила тисячі  молодих життів, їх надії, плани, понівечила тіла і долі. Але разом з тим серед страшних небезпек, вогню, крові, нелюдського напруження – вони мужніли і загартовувалися. По-різному зараз оцінюють події тих років. Різне бачення афганської війни, її наказів і військових операцій тими, хто їх виконував. Для нас це взагалі події, які відбувалися в іншій державі, але учасниками яких були наші батьки, родичі, земляки. І тому для них і для нас Афган - пам’ять страшної війни, уроки якої мають бути засвоєні і ніколи не повторюватися.   ... Читати далі »

Категорія: Національно-патріотичне виховання | Переглядів: 583 | Додав: Admin | Дата: 22.02.2016 | Коментарі (0)


Макарів © 2024

Макарівський НВК "ЗОШ І ст. - районна гімназія"

08000, Київська область, Макарівський район, смт. Макарів, вул. Ватутіна, 10; тел. 045 (78) 5-26-68; @-mail:makgymnasia@i.ua

  Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license


     
Створити безкоштовний сайт на uCoz